Zaterdag rit

Vanuit hotel OTUS te Wetteren rijden we via DE LANGE MUNTE (kasseien) naar Zingem. We fietsen langs Heurne en Eine naar Bevere, Petegem, en Elsegem, om daarna in Kerkhove (na ong. 25 km) aan het echte werk te beginnen.
We rijden door Berchem om dan meteen de OUDE KWAREMONT (kasseien, helling) te trotseren, we dalen via de Keuzelingenstraat en krijgen aansluitend de PATERBERG (kasseien, helling) voor de wielen. Daarna fietsen we meteen door naar STEENGAT (Kasseien) waar de beklimming van de KOPPENBERG (kasseien, helling) al begint.
Van op de Koppenberg gaan we richting MARIABORRESTRAAT (kasseien) om dan de STEENBEEKDRIES (helling) te beklimmen. Het houdt niet op, want na de afdaling staat de TAAIENBERG (helling) te wachten, en eens die is overmeesterd volgt de afdaling naar de voet van de EIKENBERG (kasseien, helling). Via Edelare gaat het vervolgens richting centrum van Oudenaarde, naar het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

In het Centrum Ronde van Vlaanderen nuttigen we een middagmaal.

Vanuit het Centrum van de Ronde van Vlaanderen vertrekken we voor het tweede deel van deze helse rit. Het gaat vanuit Edelare meteen richting WOLVENBERG (helling) waarna in de RUITERSTRAAT (kasseien) de afdaling rammelend gebeurt. Dit is maar een voorproefje voor wat volgt na het Materplein, want dan duiken we KERGATE (kasseien) in om meteen daarna de MOLENBERG (helling) te bedwingen. Er volgt een drietal kilometer langzaam dalende weg naar Michelbeke waar de BERENDRIES (helling) beklommen wordt om aansluitend in Sint-Maria Oudenhove te keren richting HAAGHOEK (kasseien, helling). Vanuit Sint-Kornelius-Horebeke gaat het meteen richting Sint-Blasius-Boekel om net voor het Kasteel van Roborst weg te draaien naar de PADDESTRAAT (kasseien). Er kan slechts 200 meter verpoost worden, want aansluitend volgt de LIPPENHOVESTRAAT (kasseien). Van aan het Kasteel van Leeuwergem wordt richting Balegem gekozen om de N60 te vermijden… Zo keren we terug naar Wetteren… naar hotel OTUS.

Zondag rit

Vanuit hotel OTUS te Wetteren gaat het meteen richting Oosterzele, om daarna via de noordkant van Zottegem naar DE REKELBERG (helling) op grondgebied Zwalm te fietsen. We vervolgen richting Michelbeke waar de BERENDRIES (helling) beklommen wordt om verder te zetten naar de EIKENMOLEN (helling). Via Deftinghe gaat het lichtjes dalend naar de put van Geraardsbergen waar via de Markt en DE VESTEN (helling kasseien) naar de MUUR (helling kasseien) geklommen wordt tot aan de KAPEL. In café ’t Hemelrijk verpozen we even waarna doorgestoomd wordt naar de BOSBERG (helling, kasseien). Via een wijde bocht rond het Domein de Gavers zetten we koers naar Steenhuize-Wijnhuize. De EIKESTRAAT (helling) is een laatste echte kuitenbijter om naar Herzele te fietsen. Vandaar is het rustig uitfietsen langs Bavegem terug naar hotel OTUS.