Wetteren was 31 maal aankomstplaats, van 1928 tot en met 1941 en van 1945 tot en met 1961.

De Wetterse burgemeester J. Duchâteau ijverde bij zijn goede vriend Karel Van Wijnendaele voor een aankomstplaats in Wetteren, en met succes. In 1928 kwam de Ronde voor de eerste maal toe op de Jan Broeckaertlaan. Karel Van Wijnendaele was oorspronkelijk van plan om de tien jaar een andere aankomst te kiezen. Zijn vriendschap met Duchâteau zorgde ervoor dat Wetteren voor een veel langere periode de Ronde mocht ontvangen.

De eerste Ronde in Wetteren was een reusachtig succes. Naar schatting 22.000 à 25.000 toeschouwers stonden langs het parcours van het Félix Beernaertsplein tot de aankomst op de Jan Broeckaertlaan, in rijen van 6 tot 10 man achter elkaar..

De cafés zaten overvol en de bierwagens reden de hele dag over en weer. Enkele Wetteraars met een auto volgden de ganse Ronde mee en kwamen een half uur voor de renners in Wetteren aan met nieuws over het verloop van de koers, want via de radio was er toen nog geen nieuws op te vangen. Wanneer de eerste renners in aantocht waren werden ze enkele minuten vooraf aangekondigd door een officiële wagen waarin de inzittenden met de vingers aanduidden hoeveel renners voorop lagen.
De vele edities daarna brachten telkens een zeer grote massa op de been. Opmerkelijk is dat er telkens zeer veel Wetteraars kwamen kijken. Bij elke aankomst in Wetteren leefde de Wetterse bevolking volledig mee met de Ronde. De Ronde had (en heeft) een prominente plaats in de harten van de Wetteraars.

De kasseien van de Jan Broeckaertlaan zijn het meest gekend als aankomstplaats (1928-1941 en 1945-1951). Daarna verhuisde de aankomst nog naar de Warandelaan (1952-1957 & 1961) en de Markt (1958-1960). Wetteren telde vele magistrale winnaars, o.a. Achiel Buysse, Rik Van Steenbergen, Briek Schotte, Fiorenzi Magni, Raymond Impanis, Louison Bobet, Alfred De Bruyne, Germain De Rycke, Rik Van Looy en Tom Simpson.

In 2009 werd Wetteren verkozen tot “Dorp van de Ronde” onder impuls van de heer Freddy De Geest.